Purdue University zet Aris Vision System in bij ontwikkeling klimaatbestendige plantensoorten

Om een wereldwijde voedselcrisis te voorkomen moet de agro-en tuinbouwsector drastisch veranderen. Daarom ontwikkelen plantonderzoekers van Purdue University (VS) nieuwe plantensoorten, die beter bestand zijn tegen extreme droogte, hitte, kou of regen.

Plant-fenotypering (het meten en beoordelen van de gewenste eigenschappen van planten) helpt de onderzoekers om dit belangrijke doel te bereiken. Dit kan voor een steeds groter deel met camera’s worden gedaan: het digitaal fenotyperen.

Vorig jaar plaatsten we een dergelijk camerasysteem in de ‘CEPF’ van de Purdue University. Dit systeem beoordeelt planten tot bijna vier meter! Geen probleem dus voor de enorm grote maisplanten die in de staat Indiana – waar de universiteit gevestigd is – groeien.

Wat ons vision systeem uniek maakt is de snelheid van meten en de grootte van de planten die erdoorheen kunnen. En dat 24 uur per dag. Eenvoudig te bedienen. Robuust uitgevoerd. Zaken die we in de tuinbouw nu al heel gewoon vinden...

Het camerasysteem meet o.a.: afmetingen, biomassa, aantal bladeren en de hoek die het blad met de steel maakt. Aan die hoek is te zien hoe goed een plant tegen droogte kan.

Daarnaast is er een hyperspectrale camera opgenomen die nog meer data kan verzamelen en daarmee, tot in de kleinste details, de status van de plant in kaart brengt. De data worden gebruikt om in de (nabije!) toekomst te zorgen dat planten aangepast kunnen worden aan klimaatveranderingen zoals droogte en opwarming.

Onze partners in dit soort projecten zijn: Phenokey, Bosman van Zaal, Flier Systems, Indigo en Agrinomix.

Aris Fenotyperingssysteem - Mais

Meer weten over dit onderwerp na het lezen van dit bericht? Neem dan contact op.

Wilt u direct persoonlijk contact?
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

+31 (0)40 212 74 66
info@arisbv.nl

Esp 300
5633 AE Eindhoven
The Netherlands