Orchideeën

Van de potplanten die we sorteren en beoordelen neemt de orchidee het grootste aandeel in. De orchidee is in te delen in twee productcategorieën: Phalaenopsis (vlinderorchidee) en ‘overige soorten orchideeën’, waaronder: Dendrobium, Phaphiopedilum, Oncicium, Cambria, Miltonia, Zygopetalum, Epidendrum, Cattleya en Brassia.

Wat meten we?

Ons camerasysteem sorteert, afhankelijk van de orchideeënsoort die langs de camera komt, onder meer op: hoogte, breedte, aantal takken, dichtheid, rijpheid, bloemkleur, lengte van de takken, aantal bloemen, aantal knoppen en zelfs op bloempatronen. 

Meten op maat 

Elk systeem wordt op maat geleverd en afgestemd op uw specifieke wensen en eisen, afhankelijk van de soort orchidee. Vooraf worden de door u gewenste meeteigenschappen van uw orchideeën geprogrammeerd in de software.

Wat is de sorteercapaciteit?

De sorteercapaciteit van deze systemen ligt tussen 1.000 en 5.000 stuks Phalaenopsis (of andere soorten orchideeën) per uur.

Hoe meten we?

Meestal wordt het sorteren van de Phalaenopsis in drie fasen uitgevoerd. In de eerste fase waar de eerste camera staat, worden alle planten in dezelfde richting en van hetzelfde volume geplaatst. Bij de tweede camera kijken we vervolgens naar de hoeveelheid takken en knoppen en naar de hoogte. In de laatste fase sorteren we met een camera de planten opnieuw en tellen we de bloemen, de knoppen en de takken en beoordelen we de rijpheid. Ook legt de camera hier de hoogte en de kleur van de bloemen vast. Het sorteren gebeurt razendsnel, met uiterste precisie.

Service & support

We leveren maatwerk voor elke klant, maar wij laten u niet spartelen in het diepe. Ook al is het systeem eenmaal ontwikkeld, geleverd en geïnstalleerd, wij laten u pas los als u het systeem eigen bent.

Meer informatie over onze service & support vindt u hier.

Betrouwbaarheid
Snelheid
Nauwkeurigheid

Wilt u meer informatie over onze sorteersystemen voor orchideeën?

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing. Stuur ons een bericht. Wij streven ernaar binnen twee werkdagen te reageren op uw verzoek.

Wilt u liever persoonlijk contact?

U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

+31 (0)40 212 74 66
info@arisbv.nl

Esp 300
5633 AE Eindhoven
The Netherlands

Route via Google Maps