Terug naar overzicht

Aris telt plaaginsect op blad uiterst precies en vliegensvlug

Aris B.V. | Vision Systems ontwikkelt samen met Botany een nieuwe manier om de insectendruk op gewassen in de kas geautomatiseerd te meten: met een camera worden eitjes, larven en insecten nauwkeurig herkend en geteld.

Het meten van de effectiviteit van gewasbescherming is een belangrijk aspect in de duurzame teelt. Door het terugdringen van chemische gewasbeschermingsmiddelen kan er meer schade optreden aan gewassen. Het plaaginsect vormt een grote bedreiging. Niet-chemische en biologische gewasbescherming moeten op korte termijn uitkomst bieden. De effectiviteit meten is nú gewenst.

Uniform testen
De hoogte van die insectendruk - het aantal plaaginsecten per vierkante meter gewas - werd altijd gemeten door het menselijk oog, via microscooptellingen. Nadeel van deze handmatige telling is dat de uitkomst hiervan sterk afhankelijk is van wie de telling doet. Bovendien zijn goede insectentellers lastig te vinden en is een meer gestandaardiseerd product in de branche gewenst. Tellen met de camera biedt uitkomst, waar in de wereld ook.

‘Deep learning’
Bij het geautomatiseerd tellen van het plaaginsect past Aris ook ‘deep learning’, een vorm van kunstmatige intelligentie, toe. Daarin is Aris de leverancier van het intelligente ‘gereedschap’ en voegt Botany de deskundigheid toe door het trainen van deep learning-netwerken op de verschillende insecten. Zo versnelt en verbetert Botany de dienstverlening voor dit gewasbeschermingsonderzoek.

Meer weten over de bijdrage van Aris B.V. aan toekomstbestendige tuinbouw? Neem dan contact op.

 

Aris Vision Systeem - Tellen plaaginsecten

Meer weten over dit onderwerp na het lezen van dit bericht? Neem dan contact op.

Wilt u direct persoonlijk contact?
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

+31 (0)40 212 74 66
info@arisbv.nl

Esp 300
5633 AE Eindhoven
The Netherlands