Phalaenopsis (Vlinderorchidee)

Het meten en beoordelen van de gewenste eigenschappen van de Phalaenopsis werd vroeger gedaan met het blote oog. In de huidige praktijk wordt nog veel gebruik gemaakt van deze beoordeling door (schaarse!) experts. Zij hebben veel ervaring en kunnen nauwkeurig beoordelen, maar digitale methoden zetten daar objectieve metingen tegenover: het digitaal fenotyperen

Aris heeft verschillende cameratoepassingen voor onderzoek naar nieuwe Phalaenopsis-soorten. Afhankelijk van het doel van uw onderzoek meten en beoordelen we de gewenste eigenschappen en omgevingsinvloeden van de Phalaenopsis (fenotypering).

Wat wilt u bereiken?

Het fenotype van de orchidee (Phalaenopsis) is de waarneembare eigenschap van de plant, onder invloed van diens omgeving.

De sierwaarde

Fenotyperen van sierplanten zal in het algemeen te maken hebben met het beoordelen van eigenschappen die de sierwaarde bepalen. Vorm (symmetrie) en kleur zijn hierin zeer belangrijk.

Vorm- en kleurkenmerken meten

Een RGB-camera is zeer geschikt om vorm- en kleurkenmerken van de orchidee te meten. Door middel van slimme belichting en een speciale multispectrale cameracombinatie, waarbij we gebruik maken van 'chlorofyl fluorescentie'-opnames, kunnen we plant en achtergrond automatisch scheiden, onafhankelijk van de plantkleur.

Wat is de fenotyperingscapaciteit?

De fenotyperingscapaciteit van het camerasysteem wordt bepaald door de grootte van de plant, het aantal te evalueren eigenschappen en de gewenste nauwkeurigheid. 

Omdat Aris veel ervaring heeft in productiesystemen in kwekerijen zijn we gewend om hoge doorvoersnelheden te halen. Dit maakt dat we kunnen spreken van 'high throughput phenotyping'. Denk aan snelheden tot 20.000 producten per uur voor kleine plantjes en tot 300 planten per uur voor grote (pot)planten.

Waarom Aris Vision System?

Aris werkt samen met partijen die zowel de mechanica in de transportlijn in de kas (draaimechaniek, bandjes etc.) en de logistiek, alsook de Experiment Management software (om de logistiek aan te sturen) kunnen leveren.

Daarnaast beschikt Aris over deskundige specialisten die in staat zijn met de specialisten van uw bedrijf te communiceren en uw klantwensen kunnen omzetten in een werkend vision & robotica systeem.

We geven graag referenties van (agrifood-)bedrijven die voor ons hebben gekozen. Neem daarvoor contact op met Aris.

Service & support

We leveren maatwerk voor elke klant, maar wij laten u niet spartelen in het diepe. Ook al is het systeem eenmaal ontwikkeld, geleverd en geïnstalleerd, wij laten u pas los als u het systeem eigen bent.

Meer over onze service & support vindt u hier.

Betrouwbaarheid
Snelheid
Nauwkeurigheid

Wilt u meer informatie over onze fenotyperingssystemen voor de sierteelt?

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing. Wij streven ernaar binnen twee werkdagen te reageren op uw verzoek.

Wilt u liever persoonlijk contact?

U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

+31 (0)40 212 74 66
info@arisbv.nl

Esp 300
5633 AE Eindhoven
The Netherlands

Route via Google Maps