Jonge planten

Aris heeft drie soorten camerasystemen voor het sorteren van zaailingen (kiemplanten) en jonge planten: één voor globale evaluatie van planten in trays en twee voor gedetailleerde evaluatie van individuele plantjes. Bij de meest accurate oplossing voor beoordeling van individuele (kiem)plantjes of zaailingen zijn  de plantjes geplaatst in een kleine cup en passeren een camera tijdens het draaien. Tijdens deze roterende overgang neemt de camera een reeks beelden op waarna de systemen de planten sorteren. Bij de tweede oplossing voor individuele beoordeling worden de jonge plantjes beoordeeld terwijl ze in de gripper voor een camera worden gehouden.

Wat meten we?

Ons camerasysteem beoordeelt de jonge plantjes die langs de camera komen afhankelijk van de plantsoort onder meer op: hoogte, breedte, aantal takjes, dichtheid, stamdikte, stamhoek etc. 

Meten op maat 

Elk systeem wordt op maat geleverd en afgestemd op uw specifieke wensen en eisen, afhankelijk van de plantsoort. Aris meet de gewenste planteigenschappen zo accuraat mogelijk.

Sorteringen kunnen in het Aris Vision System worden ingesteld en opgeslagen voor verschillende plantsoorten.

Wat is de sorteercapaciteit?

De sorteercapaciteit van Aris Vision Systemen voor jonge planten ligt tussen 4.000 en 18.000 stuks jonge plantjes per uur.

Hoe meten we?

Sorteersystemen voor jonge planten komen in drie verschillende versies: sorteren van jonge plantjes in cupjes of rechtstreeks in de gripper of beoordeling van de plantjes terwijl ze nog in een tray staan.

Sorteren van de jonge plantjes in cups is nauwkeuriger, dat komt omdat de plantjes dan kunnen ronddraaien wanneer ze de camera passeren en we de plant als het ware in 3D kunnen beoordelen. Meestal wordt in deze opstelling een zij- en topcamera gecombineerd om zo de plant maximaal in beeld te krijgen voor de meest nauwkeurige sortering. Zulke oplossingen vereisen echter meer planthandling.

Daarnaast kunnen we jonge plantjes in de gripper beoordelen, we beoordelen de plantjes dan nog steeds individueel, met een boven- en zijcamera, maar de planten roteren niet. Daarom zal de beoordeling iets minder nauwkeurig zijn, maar vaak nog steeds voldoende om een snelle betrouwbare sortering te verkrijgen. Bovendien wordt de plant en plug maar 1x opgepakt in de sorteerslag.

We kunnen jonge plantjes ook meten terwijl ze nog in de tray zitten. We gebruiken daarvoor enkel een topcamera. De plantjes mogen hiervoor niet al te groot zijn, enige overlap tussen de planten kan. Meestal wordt in deze opstelling het bladoppervlakte van de planten gebruikt om de sortering uit te voeren.

Service & support

We leveren maatwerk voor elke klant, maar wij laten u niet spartelen in het diepe. Ook al is het systeem reeds ontwikkeld, geleverd en geïnstalleerd, wij laten u pas los als u het systeem eigen bent.

Meer informatie over onze service & support vindt u hier.

Betrouwbaarheid
Snelheid
Nauwkeurigheid

Wilt u meer informatie over onze sorteersystemen voor jonge planten?

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing. Stuur ons een bericht. Wij streven ernaar binnen twee werkdagen te reageren op uw verzoek.

Wilt u direct persoonlijk contact?
U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

+31 (0)40 212 74 66
info@arisbv.nl

Esp 300
5633 AE Eindhoven
The Netherlands

Route via Google Maps