Young plants

Aris offers 3 camera systems for sorting seedlings and young plants (propagation):

one for inspection of trays  with seedlings,  one for singulated young plants in cups and one for young plants in transplanter grippers. The most detailed inspection is the system with plants in cups because they can be rotated and viewed from all sides. The system in transplanters inspects the plants while lifted from a plant tray, in the grippers of a robot. This system inspects plants from the side and the top.

 

What can be measured?

Ons camerasysteem beoordeelt de jonge plantjes die langs de camera komen onder meer op: hoogte, breedte, aantal takjes, dichtheid etc. 

Meten op maat 

Elk systeem wordt op maat geleverd en afgestemd op uw specifieke wensen en eisen, afhankelijk van de soort orchidee. Vooraf worden de door u gewenste meeteigenschappen van uw orchideeën geprogrammeerd in de software.

What’s the grading capacity?

De sorteercapaciteit van deze systemen ligt tussen 1.000 en 4.000 stuks jonge plantjes per uur.

How can be measured?

Meestal wordt het sorteren van de Phalaenopsis in drie fasen uitgevoerd. In de eerste fase waar de eerste camera staat, worden alle planten in dezelfde richting en van hetzelfde volume geplaatst. Bij de tweede camera kijken we vervolgens naar de hoeveelheid takken en knoppen en naar de hoogte. In de laatste fase sorteren we met een camera de planten opnieuw en tellen we de bloemen, de knoppen en de takken en beoordelen we de rijpheid. Ook legt de camera hier de hoogte en de kleur van de bloemen vast. Het sorteren gebeurt razendsnel, met uiterste precisie.

Aanpassen voor jonge plantjes!

 

Service & support

We leveren maatwerk voor elke klant, maar wij laten u niet spartelen in het diepe. Ook al is het systeem eenmaal ontwikkeld, geleverd en geïnstalleerd, wij laten u pas los als u het systeem eigen bent.

Service & support

Reliability
Speed
Accuracy

Do you need more information about our grading system for potplants?

We would love to help you find the right solution.

Prefer personal contact?

You can reach us on monday to friday 9am to 5.30pm.

Do you want to know what we do with the information that you filled out in this form? Read our privacy statement

+31 (0)40 212 74 66
info@arisbv.nl

Esp 300
5633 AE Eindhoven
The Netherlands

Route via Google Maps